Baard elixer – The Fixer, nieuw product van Dutchbeards

baard elixer
De ingrediënten.

We hebben een nieuw product gelanceerd. THE FIXER, een baard elixer. Jullie lezen het goed, een elixer. Dus niet je standaard baard olie zoals jullie van ons gewend zijn maar een product waarvan wij denken dat het wonderen doet voor je baard.

Wat is er anders aan deze baard elixer?

Een baardolie smeer je 1x per dag in je baard en het product doet zijn werk. Het houdt je baardharen zacht, ruikt lekker en verzorgd de huid onder je baard. Zeker als je een baardolie van Dutchbeards gebruikt dan weet je dat dit het geval is.

Maar wat is er dan anders aan dit product, aan deze baard elixer? We hebben gezocht naar een basis van verschillende oliën die maar één doel hebben en dat is de ultieme verzorging van je baard en de huid er onder. Kortom we hebben een basis olie samengesteld met maar één gedachte in ons achterhoofd. Verzorgen, verzorgen en nog eens verzorgen

Hoe dan?

We gebruiken in al onze baardverzorgingsproducten ten aller tijden de beste basis oliën die je maar kan vinden, en we proberen ons ook te onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten in deze keuze. Zo gebruiken we bijvoorbeeld baobab olie. Een olie die al jarenlang gebruikt wordt door verschillende volken voor de verzorging van hun haar. Soms zijn een paar druppels al genoeg voor het gewenste effect. Daarom kunnen we dit soort oliën met gemak toepassen in onze ‘standaard’ (hoezo standaard) baard oliën. Een ander voorbeeld is het gebruik van argan olie. Dit is een erg kostbare olie welke weliswaar door verschillende producenten gebruikt wordt in hun recepten maar vaak in kleine hoeveelheden. Wij van Dutchbeards schromen er niet voor om soms wel 25% argan olie toe te voegen aan onze producten.

Met THE FIXER zijn we een stapje verder gegaan.

Naast de voor ons bijna standaard oliën zoals argan olie, avocado olie en dus baobab olie, hebben we het geluk gehad dat onze hof leverancier een aantal ‘onbekende’ maar o zo geweldige oliën op de markt heeft gezet.

The Fixer is een onderhoudsolie. Deze is specifiek gericht op het in conditie brengen van je baard wanneer deze een tijdje verwaarloosd is. Desondanks merkte ik dat ik hem vanwege de geur ook meermalen als “gewone” olie gebruikt heb. Zeker aan te raden om standaard in huis te hebben voor de moeilijkere baardmomenten.

Het geheim

baard elixer
The Fixer – Baard Elixer

Zodra voor ons de volgende oliën toegankelijk werden zijn we daar meteen mee aan de slag gegaan. Zoeken naar de juiste samenstelling, verhoudingen. En vooral veelvuldig proberen. Meerdere malen zelf droog gestaan om mijn baard in een erbarmelijke staat te brengen zodat ik zelf een goede test case was. Het test panel gevraagd hun baard geruime tijd onverzorgd te laten zodat ook zij onze ideeën over deze baard elixer konden bevestigen.

De keuze is uiteindelijk gevallen op het volgende noemenswaardige lijstje:

  • Katoenzaad Olie
  • Moringa Olie
  • Kalahari meloen Olie
  • Hibicus Olie

 

Maar wat maakt deze oliën dan zo bijzonder?

Hibiscus Olie, oorspronkelijk uit Azië, wordt al eeuwen gebruikt als conditioner bij droog en beschadigt haar.

Katoenzaad Olie uit de subtropische gebieden van Noord Amerika is eveneens een olie die vaak gebruikt wordt in haarproducten omdat het je haar voedt en herstelt.

Moringa Olie, oorspronkelijk uit het Himalaya gebied komt nu veelvuldig voor in Noord-Afrika. Deze olie maakt het haar zachter en glanzender en verlicht de droge huid bij schilfers.

Wilde Watermeloen olie, ook wel Kalahari Meloen Olie genoemd, zoals de naam al verraad afkomstig uit de Kalahari-woestijn. Een weldaad voor de huid onder je baard, rijk aan vitamine A,C en E.

Verder vindt je in onze baard elixer dus argan olie, het goud van Marokko. Een olie die breekbaar en futloos haar weer elasticiteit geeft. Aangevuld met avocado olie, dit is een zware, voedende en vocht-regulerende olie. Een genot voor je haar en de huid eronder. Baobab olie uit Madagaskar is een heerlijke hydraterende olie. Wat ons betreft een wondermiddel.

Kortom alle oliën in deze basis zijn een weldaad voor je baard en je kin.

Wanneer en hoe gebruik ik het dan?

Heb je een droge baard? Bijvoorbeeld nadat je drie weken op een onbewoond eiland voor Robinson Crusoe hebt gespeeld, of als je al die tijd tegen een volleybal hebt lopen lullen. Of je hebt gewoon lekker op het strand gelegen in de volle zon en je baard gewassen met zee water. Of je bent zo dapper geweest om je baard een tijd niet de verzorging te geven die hij verdiend. Dan kan jij je baard repareren met THE FIXER.

Gewoon een weekje 1x (of als nodig 2x) per dag dit baard serum in je baard masseren (zoals je normaal zou doen met een baardolie)(vergeet niet om ook de huid onder je baard goed te raken) en dan zou alles weer tip top in orde moeten zijn. Daarna gewoon  zoals gebruikelijk dagelijks je baard, je kin en jezelf verwennen met een ‘gewone’ baard olie van Dutchbeards!

O ja, we hebben ook nog een geurtje toegevoegd, dit was onvermijdelijk omdat niet alle basis oliën even lekker voor de neus waren. We hebben er voor gekozen om een lichte variant van een ander nieuw product te hergebruiken, THE BARON. Volg de link voor een uitgebreide beschrijving van de geur aldaar!

Disclaimer: De beschreven werking van dit middel is afgeleid van onze eigen ervaringen en niet wetenschappelijk bewezen. Wij mogen geen gegarandeerde uitspraken doen over werking en aanverwante zaken. Desalniettemin dagen wij je uit om dit product een keer te proberen en je eigen ervaringen te delen op onze website

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.