Baardblog van een oliebaron (4)

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn in het leven van een oliebaron. Soms doe je gewoon hele domme dingen en zit het even tegen.

Ik heb al een paar keer geschreven over hoe mijn kop altijd vol zit met ideeën en dat er niet veel nodig is om daar nog meer ideeën aan toe te voegen. Bijvoorbeeld de aanschaf van een 40 watt CO2 laser graveermachine. Zo ook afgelopen weekend. Het hele weekend lekker aan het hobbyen geweest met de nieuwe machine, en mijn kop vol met ideeën. Die grijze massa in mijn kop maakte overuren. Voor diegene die er niet bekend mee zijn; En laser graveermachine is eigenlijk net als een printer maar dan schrijft/tekent deze met een hele krachtige laserstraal. En hoe gedetailleerder en groter de afbeelding hoe langer de machine er over doet om een design te graveren. Dus er zijn best veel momenten dat je gewoon dom zit te wachten. Nou ik niet dus…. terwijl ik in de kantoorruimte aan het graveren was, was ik in het lab aan het afvullen.

Ik was dus heen en weer aan het rennen (lees lopen) tussen de twee ruimtes. Op een gegeven moment (in het lab) staan er een aantal afgevulde 10ml flesjes en 30ml flesjes met Pirate’s Pipe voor me op de vulkast. Ik draai deze dan dicht en stop ze in een batch zak. Dat doe ik meestal met een volle hand (zo’n 6 flessen per keer) Dus zo ook deze keer.

Even van de hak op de tak, want ik moet nu nog iets toelichten. Een batch zak is niets anders dan een plastic gripbag die waterdicht is en waar ik batchnummers op zet om dan later de flessen te etiketteren. Het is altijd lastig want er blijft altijd lucht in zitten. Dus dacht ik slim te zijn en heb ik met een perforator gaten in de zakken gemaakt zodat de lucht er makkelijker uit kan. En dan is hij dus niet meer water- of luchtdicht. Kom ik thuis zet mijn tas vol met afgevulde batch zakken in de keuken en even later bemerk ik dat het nat is onder die tas. Ja hoor olie….. Hoe dan?

Wat blijkt, ik heb gewoon met mijn verwarde kop een handvol, nog niet dichtgedraaide, net afgevulde, 10ml flesjes Pirate’s Pipe in die batch zak gestopt. Normaal was dit alleen maar zonde en verder niet erg. Echter door mijn slimme actie om de batch zakken te perforeren was nu de olie in de tas gelopen en door de naden van de tas op de vloer. Kortom de keuken onder de olie, alle andere zakken onder de olie, al mijn etiketten onder de olie, en de volgende dag bleek, ook mijn autostoel onder de olie.

Kortom mijn kop zat deze keer ff te vol en was ik te veel afgeleid. Ach door schade en schande wordt een mens wijs. En nu ruikt wel alles lekker naar de Pirate’s Pipe

3 gedachten over “Baardblog van een oliebaron (4)

  1. Tja, da’s toch zonde…
    Vorige week via “mijn baard” had ik pirate’s pipe en three wise men besteld. Thuis gauw ruiken. Als eerste TWM in de baard. Ik wil het flesje in de chique oliehouder zetten, ik pak hem bij de de rode dop. Vergeten aan te draaien… Met een sierlijke zwaai stuitert het flesje door de badkamer. Een streep olie over de muur, vloer en ook het bad kreeg een olie beurt. Flesje bijna leeg…. Kort genieten dus. De badkamer rook erg lekker, dat wel….

    1. Frans volgens mij heb jij een verrassing ontvangen?

      1. Lees het nu pas. Maar, ja! geniet er nog steeds van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.