Baardblog van een oliebaron (7)

Even niets over lopende pandemieën, murw geslagen barbieren, tanende economieën of andere wereldse feiten. Gewoon even een blog over intense blijdschap en verbitterde verbijstering. Twee heerlijke tegenstrijdigheden die ik vandaag heb mogen ervaren.

Vandaag lekker bezig geweest met het experimenteren voor een nieuw product. Een duiveltje heeft deze week in mijn oor zitten kwijlen dat ik een nieuw product moest gaan maken want dat zou een geweldige toevoeging zijn aan ons assortiment. Nou had ik die overtuiging zelf totaal niet maar de pest van mij als persoontje is dat als je me een uitdaging geeft dat ik die dan ook niet meer los laat. En wat heb ik lopen vloeken en tieren. Het wilde maar niet lukken. Meerdere verschillende samenstellingen. Verschillende procedees, spelen met temperaturen, volgordes, verschillende verwarmings methodes, noem het maar op. Zelfs meerdere verschillende machines uitgeprobeerd en allemaal zonder het gewenste resultaat. Het wilde gewoon niet lukken. En dan nog steeds niet opgeven. Gewoon door bikkelen en hopen dan je op een gegeven moment toch gewoon het licht ziet.

Dus vandaag toch weer aan de slag gegaan en nog een poging gemaakt. Alles gewoon ff resetten en weer helemaal van voor af aan beginnen. Diep graven in mijn ervaringen en kennis die ik in mijn hoofd heb, in mijn notities, en verschillende bronnen nalezen in de hoop dat ik daar wellicht de oplossing zou vinden.

Andere aanpak, dezelfde ingrediënten, want ik wist zeker dat ik in de goede hoek zat. Alleen de productiewijze was nog niet passend. Terwijl ik op zo’n moment allerlei verschillende methodes de revue laat passeren blijft in mijn achterhoofd continue de gedachten spelen hoe ik, mocht ik de oplossing vinden, dit kan opschalen. Als het product wordt zoals ik voor ogen heb, dan moet ik het ook in grotere hoeveelheden kunnen produceren. Dit maakt het niet makkelijker om tot de oplossing te komen

En dan heb je daar het moment dat alles in elkaar valt. Je hebt een nieuw product gecreëerd, een product zoals jij dat voor ogen had. Het heeft de juist constitentie, kleur, gevoel. Alles valt op zijn plaats. Door het vele mengen en deels ook door je ervaring, weet je dat dit ook geweldig zal werken in je baard en zalig voelt op je huid. Kortom missie geslaagd.

Dan heb je nog een restje voorgemengde geur in de kast staan. Je wilt het afmaken. Een compleet product in je handen hebben, iets wat je met anderen kan delen. Dus je pakt het flesje met voorgemengde geur mix. De mix is gauw verwerkt in het eindproduct en je haalt het onder je neus door. Een nasaal orgasme openbaart zich en een intense blijheid maakt zich meester van je. Wat een goddelijke geur, de complexiteit, de intensheid. De tegenstrijdigheden, de diepgang. Je sluit je ogen en weet van gekkigheid niet wat je moet denken. Wat een intens genot.

Dan het besef, een verbitterde verbijstering wordt je gewaar. Je hebt een geurmix uit de kast gepakt die is gecreëerd met ingrediënten die vanwege het missen van een paar A4-tjes papier niet toegestaan zijn in cosmetica. Je hebt een van je oude geur mixen gepakt en beseft ineens hoe geweldig deze samenstelling was. Zou ik ooit nog zo iets moois kunnen creëeren?

Blijdschap vanwege het nieuwe product dat geweldig uitgepakt heeft, precies zoals ik voor ogen had. En verbittering omwille van alle beperkingen die je soms gewoon niet snapt. En vooral omdat het je enorm beperkt in je creativiteit.

Ik ruik nog maar eens aan mijn handen en de glimlach keert weer terug. Het was een geniaal recept.


Wie is de oliebaron?
Bas, bouwjaar 1971. Als producent van baardolie en andere baardverzorgingsproducten ben ik continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en zoek ik de randen op van mijn creativiteit. Dit doe ik met veel passie en vooral ook met heel veel plezier. Elke keer je grenzen verleggen, laverend tussen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cosmetica wetgeving en richtlijnen van de EU. Blijven vernieuwen en verbazen. Dit vraagt erg veel van je creativiteit en zorgt ervoor dan mijn hersens af en toe flink in de kreukels liggen. Dit heeft me doen besluiten om dit met jullie bij tijd en wijlen te delen via mijn blog. Zodat jullie een kijkje in de keuken hebben en begrijpen waar alle nonsens vandaan komt.

1 gedachte over “Baardblog van een oliebaron (7)

  1. creatieveling die 3 mensen ook nog eens heel happy maakt met zijn kwaliyeiten en de mensen daarbuiten natuurlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.