Baardolie #17 – The Green Fairy

“Let me be mad, then, by all means! mad with the madness of Absinthe, the wildest, most luxurious madness in the world! Vive la folie! Vive l’amour! Vive l’animalisme! Vive le Diable!”

DE GEUR: De groene fee, de verboden drank, Absint. Afkomstig van de absintalsem. Een sterk kruidige, frisse geur, vormt de basis voor deze baardolie. Vele omschrijven de geur als munt maar dat is het van verre. Heliotropex N is een geur vervanger, iets wat wij bij Dutchbeards niet graag gebruiken maar voor deze olie vonden we het een noodzakelijke toevoeging. Deze olie vervangt de piperonal olie die streng verboden is in de meeste landen omdat dit een bestandsdeel voor XTC is. Maar de balsamische, vanille- achtige geur met wat groene, anijsachtige noten mocht niet ontbreken. Om alles aardser te maken hebben we Eikenmos toegevoegd, de geur van heerlijke zoete bosgrond. Tulsi (Heilige Basilicum) is een van de heiligste planten van India. Tulsi heeft een frisse geur die mooi aansluit bij de Absint, dat in combinatie met Mantri olie (Ghandi wortel) welke een zoete en kruidige nootachtige geur heeft maakt het plaatje nog completer. Eveneens een zoete toevoeging is Peru Balsem, de hars van bomen uit Jamaica welke rustgevend zouden werken. Tot slot de wilde variant van Ylang Ylang, Cananga, een weelderig geurende bloem uit Java die gebruikt wordt bij rituele dansen. Kortom een geweldig pallet aan geuren die je wellicht in hogere sferen brengt. (Gebruik op eigen risico)

DE BASIS: Hennepzaad olie (Cannabis Sativa) kan ervoor zorgen dat je haar zachter maar ook dikker aanvoelt. De Avocado olie is verzorgend, huid verzachtend en regenererend. Beschermt huid en haar tegen het uitdrogend effect van wind en zonnestralen. Abrikozenpit olie is heerlijk voor de huid onder je baard. Geschikt voor alle huidtypen, maar vooral voor de gevoelige en droge huid, beschadigd en/of gebarsten, schrale huid. Kortom het werkt verzachtend en verfrissend. De Tarwekiem olie heeft uitstekende verzachtende eigenschappen die helpen bij hydrateren en conditioneren van het haar. Daarom herstelt het beschadigd haar en voorkomt het haarbreuk. Een olie waarvan gezegd wordt dat het de haargroei bevorderd. Tot slot hebben we Vitamine E olie toegevoegd wat een conserverende werking heeft voor de olie maar eveneens een mooie verzorgende werking voor je huid en haar.


Heb je interesse in deze olie dan kan je deze bestellen via onderstaande button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.