Baardolie

dit is een oude pagina van toen we zijn begonnen met Dutchbeards baardolie. Ik laat hem staan omdat er toch nog leuke informatie instaat en omdat het een stukje nostalgie is.

Waarom gebruik je baardolie

Je baard wordt langer en begint te kriebelen, de haren van je baard lijken een eigen leven te lijden en staan alle kanten op. Je baard voelt stug en je huid droog. Waarschijnlijk herkent elke baarddrager dit. En op zich natuurlijk niet zo gek want haar en huid heeft nou eenmaal verzorging nodig. Je wilt natuurlijk niet dat je je gaat ergeren aan je eigen baard, of dat hij steeds dunner en dunner wordt omdat je er telkens doorheen aan het wrijven bent omdat alles kriebelt. Je hebt een volle baard dus dat betekent dat je al flink hebt geïnvesteerd om zover te komen, waarom dan niet je baard de verzorging geven die hij verdient.

Ik heb al meerdere producten geprobeerd, en zeker omdat ik erg stugge haren heb, zowel op mijn kop als op mijn kin. Ik was opzich erg tevreden met beard balm. Werkt erg goed om eruit springende haren onder bedwang te krijgen maar zorgt er ook voor dat je baard erg vet aanvoelt. Op een gegeven moment werd ik gewezen op baardolie en ik moet je zeggen dat leek me helemaal niets. Olie in je baard, vette zooi en vlekken op je kraag. Na enig aandringen toch maar een beetje proberen, en ik was meteen verkocht! De olie trekt in je huid en in je haren dus je baard voelt helemaal niet vet aan en wordt heerlijk zacht en krijgt een gezonde glans. En als je de juiste olie weet te vinden dan ruik je ook nog eens lekker.

Eenmaal thuis wist mijn vrouw me te vertellen dat het echt super makkelijk is om zelf zulke olie te maken. Kom maar op dacht ik! Het volgende weekend wij samen op stap om essentiële olie te scoren bij de winkels waar ik normaal helemaal niet kom, maar ja je moet er iets voor over hebben en een echte vent laat zich niet kennen. Thuis meteen aan de slag en of ik er nou aanleg voor had wist ik niet, maar de eerste die ik maakte was meteen een succes. En al gauw volgde er nieuwe varianten. Ik heb nog steeds mijn beard balms staan en af en toe gebruik ik ze (vooral omdat ook deze erg lekker ruiken) maar zonder mijn baardolie zit ik toch niet lekker in mijn vel.

Ondertussen heb ik een hele lijn met verschillende geuren en varianten baardolie die door vele baarden gewaardeerd wordt. Heb je interesse kijk dan vooral eens op onze winkelpagina

Bern je zelf avontuurlijk? dan nu de hamvraag…

Hoe maak je baardolie

Zoek een recept, koop de juiste ingredienten, regel iets om het in te doen, mieter het door elkaar, en klaar ben je. Zo simpel is het om zelf je baardolie te maken (voor privé gebruik).

Wil je zelf iets creëren, dan zal je er iets meer effort in moeten stoppen.

De basis olie

Je hebt in principe genoeg aan één basis olie, echter elke olie heeft zijn eigen eigenschappen en het is wel lekker als je hier van kan profiteren dus varieer hier vooral mee. Verder zijn er ook hele dure basis oliën, kortom daar wil je niet je hele fles mee vullen want dan kan je net zo goed naar de winkel en daar de dure kant en klare baardolie  kopen.

Ikzelf gebruik de volgende oliën voor mijn basis (of combinaties hiervan)

  • Jojoba olie
  • Argan olie
  • Zoete Amandel olie
  • Kokos olie
  • Vitamine E olie

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere oliën te vinden met ook weer hun specifieke eigenschappen, maar daar mag je lekker zelf mee gaan experimenteren. Wat ik zelf altijd doe is wat olie tussen mijn vingertoppen heen en weer wrijven en als de olie dan snel in mijn huid trekt (en dus eigenlijk verdwijnt) dan is het wat mij betreft baardwaardig.

En een laatste tip; kies een olie die reukloos is of op zijn minst voor jou gevoel wat toevoegt aan de geur van je baardolie. Hè, lijkt me nou niet dat je met visolie in je baard gaat lopen….

wordt vervolgd