Parfum olie

Veelal krijgen wij de vraag waarom we parfum olie gebruiken in onze producten.

De variëteit in verschillende geuren die je kan gebruiken in je eigen gemaakte baardolie is enorm. Ik streef er naar om zoveel als mogelijk te werken met essentiële olie die natuurzuiver zijn. Echter er zullen altijd bepaalde geuren zijn die niet te vangen zijn in een essentiële olie. Soms komt dit omdat je simpelweg de geur niet kan extraheren of distilleren, soms omdat de bron van een bepaalde geur beschermd is door natuurbehoud. Denk dan bijvoorbeeld aan ambergris dat vroeger uit walvissen werd gehaald.En soms omdat een bepaalde geur illegaal is omdat deze stof gebruikt kan worden voor de productie van verboden middelen. Denk dan aan de productie van XTC (MDMA).

In deze situatie kan je dan alleen maar uitwijken naar een parfum olie (PO). Dit zijn synthetische oliën gemaakt in een laboratorium en dus verre van natuurlijk. Er is dan ook voor sommige mensen voorzichtigheid geboden daar hun huid niet goed reageert op deze synthetische oliën. In het engels vertaalt ‘Parfum Olie’ zich naar ‘Fragrance Oil’, dus soms zal je de afkorting FO tegenkomen.

parfum olie

Onze producten worden gecontroleerd door een cosmetisch chemicus en zijn voorzien van alle noodzakelijke documenten. Maar het belangrijkste is dat deze chemicus een Safety Assessment samenstelt. Dit is een document dat verklaart dat de producten veilig zijn voor cosmetisch gebruik en gecontroleerd op allergenen welke in een allergenenlijst zijn vastgelegd door de wettelijke instanties. Zonder een gecertificeerde safety assessment mag een baardolie niet op de Europese markt verkocht worden.

Wij zullen altijd vermelden als onze producten een parfum olie (PO) bevat.