Baardolie #15 – Cuba Lubre

“The life of a single human being is worth a million times more than all the property of the richest man on earth.” – Che Guevara

Cuba Libre, voor sommige het gevoel van vrijheid. Voor mij is het vooral de gedachte aan een lekkere Bacardi Cola op een zonnige namiddag aan een tropisch strand, of een heerlijke zoete Cubaanse sigaar, jaren lang een verboden vrucht in de US. Nu met de hervormingen is er weer van alles mogelijk. Geruime tijd heb ik rond gelopen met de gedachte aan een rijke sigaren geur of aan de vervlogen tijden dat mijn vader een pijp stopte met vanille tabak. Lang lukte het niet om hier aan in de buurt te komen zonder dat het een penetrante geur met zich meebracht. Echter….

DE GEUR: Met behulp van een parfum olie Tabaksblad (PO) is het gelukt om de kruidige frisse geur van tabak in deze olie te verwerken. Dit in combinatie met het dierlijke en mannelijke van de Wilde Musk (PO) heb ik een krachtige stoere maar oh zo verrukkelijke baard olie kunnen maken. Om er een extra scherp randje aan te geven maar wel de zoete aspecten te bewaren heb ik er Kruidnagel aan toegevoegd. En natuurlijk mag de warmte en het volle van Vanille niet aan het geheel ontbreken. Kortom een stoere maar toch zachte volle geur die je baard een heerlijk aroma geeft.

DE BASIS: De basis mag natuurlijk niet onderdoen aan de geur van deze olie. En daarom heb ik voor een paar nieuwe ingrediënten gekozen die enigzins vernieuwend zijn voor baaroliën. Als eerste Hennepzaad olie, deze kan er voor zorgen dat je haar zachter maar ook dikker aanvoelt. Castor olie, is verzorgend voor je haar en ook deze olie geeft je haar een voller gevoel. Er zouden zelfs haargroei stimulerende eigenschappen aan toegekend worden maar dat ik laat ik in het midden. De Tarwekiem olie heeft uitstekende verzachtende eigenschappen die helpen bij hydrateren en conditioneren van het haar. Daarom herstelt het beschadigd haar en voorkomt het haarbreuk. Wederom een olie waarvan gezegd wordt dat het de haargroei bevorderd. Tot slot iets nieuws voor de Dutchbeards baard oliën, Baobab olie. Boabab olie hydrateert huid en haar, en laat dof haar weer glanzen. Kortom een basis geheel gericht op de gezondheid van je baardhaar en het behoud daarvan.


Heb je interesse in deze olie dan kan je deze bestellen via onderstaande button

2 gedachten over “Baardolie #15 – Cuba Lubre

  1. Deze olie zal misschien niet iedereen heerlijk vinden, maar ik vind hem heerlijk.
    Bij het inbrengen ruik je subtiele aardse tonen, die voorzichtig overgaan in een heerlijke lucht van Cubaanse kwaliteits sigaren.
    Ik ben om…..

  2. This oil managed to make the smell of tobacco pleasant to wear even for a non-smoker.
    Vanilla is present while remaining subtle enough not to be disguting.

    The hardest for me now, is to choose between each Dutchbeards oil each morning 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.