Dutchbeards Bee-Care – Help de bij!

Natuurlijke bijenwas!

Bij Dutchbeards gebruiken we best wel veel bijenwas. We gebruiken namelijk natuurlijke bijenwas voor onze balsem, wax en solid cologne. En dat terwijl we overal in het nieuws horen dat het niet goed gaat met de bijen in ons land.

De leefomgeving van de bijen is aan het verdwijnen door de toename van woningen, landbouw en gebruik van gifstoffen. Zoals de meeste van jullie hopelijk weten is de bij van groot belang voor onze voedselvoorziening. Hieronder een filmpje wat het een en ander uitlegt.

De bloemetjes en bijtjes

iedereen kent wel het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. Juist ja! De bloemetjes! Zonder de bijen zullen ook veel bloemen en planten verdwijnen. En daar, even los van het schaarser worden ons eten, zit voor ons natuurlijk de kneep.

De bloemetjes en bijtjes

wie kent het verhaal niet?


Veel, zoniet al onze geuren zijn afhankelijk van een bloem, plant of ander natuurlijk product. Dus zonder bloemetjes en ander groen is het niet mogelijk om natuurlijke oliën te produceren en hebben we dus ook geen lekkere natuurlijke geuroliën meer om onze producten mee te maken


Je hoort veel in het nieuws over wat wij als simpele burgers kunnen doen om de bij een handje te helpen. En één van de oplossingen is relatief simpel. Zorg voor een goede leefomgeving voor de bijen (en andere bestuivende insecten). Je kan natuurlijk een insectenhotel in je tuin plaatsen. Of je zorgt voor voldoende bloemen in je tuin of je zet een paar plantenbakken met bloemen op je balkon waar de bijen blij van worden. Zo simpel is het.

Echte mannen eten geen honing. Die kauwen op bijen.

Of zijn het nou juist de echte mannen die de bijen redden?

Met dit in het achterhoofd liepen wij tegen een nieuw product aan. Growing paper. Een initiatief om bloemzaden te verwerken in papier. Papier dat wordt bedrukt met natuurvriendelijke inkt, en met de hand geschept. Dit papier kan je in de grond stoppen, water geven en dan groeien daar dus bloemen uit. Denk je nu, “what the heck?!?” kijk dan maar eens naar het volgende filmpje.

Wij van Dutchbeards vinden dit een geweldig idee en ……

  • omdat wij ook gewoon gek zijn op de natuur
  • omdat wij beseffen dat we gebruik maken van de natuur
  • omdat we beseffen dat we zonder eerder genoemde bloemen en planten geen natuurlijke producten meer zouden kunnen maken
  • omdat we bijen leuke en boeiende dieren vinden
  • omdat we graag iets teruggeven aan de natuur
  • omdat we mensen graag bewust maken van dit soort belangrijke dingen

…. hebben we besloten dat we iets gaan bijdragen en daar hebben we jullie hulp bij nodig.

Hoe dan?

Zolang de voorraad strekt zullen wij bij elke bestelling een extra flyer stoppen (zie voorbeeld hieronder) Deze is gedrukt op “Growing Paper”. Dit papiertje kan je in je tuin of op je balkon onder wat aarde stoppen en dan water geven. Uit dit papiertje zullen dan veldbloemen groeien. En hier wordt de bij heel erg blij van. En wie wil dat nou niet!

We hopen dat iedereen die deze flyer ontvangt deze ook ergens zal planten. Op deze manier dragen we gezamenlijk bij aan de leefomgeving voor de bijen.

Blije bijen, daar wordt iedereen blij van!

1 gedachte over “Dutchbeards Bee-Care – Help de bij!

  1. Prachtig idee om iedereen meer bewust te maken van het prachtige en belangrijke werk van de bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *