Baardolie #14 – Old Amsterdam

“In Amsterdam there dwelt a maid, mark well what I do say; In Amsterdam there dwelt a maid, and she was mistress of her trade.” The maid of Amsterdam (old sailor song)

DE GEUR: Tijdens een gure herfstdag zat ik een lekker kopje thee te drinken, en de geur van deze thee blend bracht mijn gedachten terug naar de vervlogen tijden van de V.O.C., althans zo stelde ik mij dat voor. Ik zag de balen met specerijen al op de kade liggen in de oude haven van Amsterdam. De geur van KaneelKruidnagel en Vanille in combinatie met de krachtige scherpe geur van de Teatree. Een heerlijke beproefde combinatie. Om het geheel een wat warmer karakter te geven heb ik er zwarte peper aan toegevoegd. De Bloedsinaasappel geeft deze geur nog meer warmte maar ook tegelijkertijd een fruitige ondertoon. En dit alles wordt afgerond door het houterige van  Cederhout Virginia wat het geheel een net wat voller aroma geeft.

DE BASIS: De basis van deze olie is eenvoudig maar wel efficient, Jojoba olie is een ‘huid-eigen’ olie die dus makkelijk door je huid wordt opgenomen en geschikt is voor alle soorten huidtypes. De Moroccan Argan olie is een overheerlijke klassieke olie die bekend staat om zijn goede eigenschappen voor zowel huid als haar. De Vitamine E olie heeft vooral een beschermende en een licht herstellende werking. Ook deze olie wordt erg makkelijk opgenomen door je huid.


Deze baard olie vervangt onze Season Special – Mad Tea Party een lichtere variant met een vleugje appeltaart (die is alleen leverbaar rond de kerstperiode)

Heb je interesse in deze olie dan kan je deze bestellen via onderstaande button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.