Shampoo en Conditioner voor kop en kin

Een lange zoektocht

Heel lang zijn we op zoek geweest naar de juiste formulering maar nu is het dan toch zo ver. binnenkort bij Dutchbeards twee nieuwe producten in ons assortiment. Een shampoo en een conditioner.

We hebben altijd geroepen dat we niet geloven in een speciale baard shampoo of conditioner. En dat is meteen de reden waarom het zo lang geduurd heeft. Wij wilden een shampoo en een conditioner die je voor zowel je kop als je kin kan gebruiken. Niet een aparte fles in je badkamer voor je baard en nog eens een aparte fles voor het haar bovenop je kop.

We hebben er voor gekozen om onze shampoo en conditioner te maken op basis van de geur van Satan’s Bluff. En laat dit nou ook nog eens een geur zijn die de meeste dames weten te waarderen. Dus voor je het weet gaat zij ook aan de haal met jouw shampoo. (dus nog minder flessen in de badkamer)

Zo natuurlijk mogelijk

De nieuwe flessen met de concept etiketten

Wij streven er naar om alles zo natuurlijk mogelijk te houden, dat is ook nu weer gelukt. Zowel de shampoo als de conditioner zijn bijna 100% natuurlijk (resp. 97% en 98,5%) en we kunnen zelfs zeggen dat bijna 75% van de ingrediënten biologisch gecertificeerd is. Uiteraard geheel dierproefvrij en vrij van allerlei andere rotzooi. Voor de houdbaarheid hebben we wat ingrediënten moeten toevoegen die in een lab gemaakt zijn en daarmee kunnen we dus niet zeggen dat ze 100% natuurlijk zijn.

Omdat we gekozen hebben voor zo natuurlijk mogelijke producten was het even spannend wat dit zou doen met de houdbaarheid en daarom moesten we dan ook wachten op de resultaten van de stabiliteitstesten. Gelukkig vielen deze beter uit dan verwacht en hebben we twee producten die meer dan lang genoeg houdbaar zijn zonder dat jullie rare fratsen moeten uithalen om de producten te bewaren. De shampoo is getest op minimaal 24 maanden en de conditioner op minimaal 18 maanden houdbaarheid. Als je dan nog niet je fles leeg hebt dan weet ik het ook niet meer.

Geschikt voor alle haartype

Even terug naar onze filosofie dat je geen speciale shampoo of conditioner voor je baard nodig hebt. Dat moeten we even toelichten. Een product voor alleen je baard zou niet nodig moeten zijn als je een shampoo ontwikkelt die niet alleen goed is voor het haar op je kin maar tegelijkertijd ook goed is voor het haar op je kop. Veel reguliere shampoo’s zijn te agressief voor de huid op je gezicht, en zijn daarmee dan meteen een product dat je alleen op je kop gebruikt. Een speciale shampoo voor je baard is vaak weer niet prettig voor op je kop. Met als eindresultaat dat je dus twee verschillende producten moet kopen. De shampoo en conditioner van Dutchbeards zijn geschikt voor alle haartypes en huidtypes. Dus die kan je met een gerust hart gebruiken voor kop en kin.

De toekomst

We hebben er voor gekozen om zowel de shampoo als de conditioner dezelfde geur mee te geven als Satan’s Bluff. Onze top geur die vele lovende reviews heeft gekregen. Als we binnen de door ons gestelde tijd onze investeringen hebben terugverdient en de shampoo en conditioner goed ontvangen worden door jullie dan zullen we zeker gaan kijken of we de productlijn kunnen uitbreiden met enkele van onze andere top geuren zoals bijvoorbeeld de Driftwood of de Darling Nicki.

Wanneer te koop?

We moeten nog een paar zaken afronden voordat we de nieuwe producten aan jullie kunnen aanbieden. Denk dan aan de etiketten laten printen, de eerste batches mengen en dat soort kleine zaken. Kortom de komende weken gaat het zeker lukken om deze geweldige producten in je badkamer te hebben!

2 gedachten over “Shampoo en Conditioner voor kop en kin

  1. Zodra de Driftwood komt zal ik die zeker gaan gebruiken. Satan’s bluff vind ik niet heel lekker ruiken en mijn vrouw houdt niet van kokos, uitzondering op regel denk ik….

    1. Zoveel baarden zo veel smaken, zeg ik altijd. Ik hoop dat dit lekker gaat lopen want dan komt de driftwood variant er zeker ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *