Baardolie Top 10 – 2017 en een jaaroverzicht

Het is alweer bijna het einde van het jaar, dus tijd voor lijstjes en een terugblik op het voorbijgegane jaar. We zijn nu officieel anderhalf jaar bezig en ik had een jaar geleden werkelijk nooit kunnen voorstellen waar we nu staan. Eind vorig jaar maakte we ons eerste baardolie top 10 lijstje met daarin de 10 best verkopende geuren. We hadden toen een overduidelijke winnaar, Darling Nicki. Eind maart 2017 hebben we een nieuwe geur geïntroduceerd en dat was maar goed ook. Satan’s Bluff is met een ruime voorsprong onze nieuwe nummer één.

De best verkopende geuren van 2017 – Baardolie top 10

Met de komst van Satan’s Bluff op de eerste plaats is er dus een en ander gaan schuiven in onze top 10. Niet alleen hebben we met stip een nieuwe binnenkomer maar ook een oude getrouwe is met stip in de top 10 binnengekomen op een 5e plaats. Pirate’s Pipe staat dit jaar ook in de top 10 en heeft een flinke boost doorgemaakt in de verkoop. We hebben ook afscheid genomen van een geur. De Go Coconuts was toch niet wat we verwacht hadden en daarom hebben we besloten om deze uit het assortiment te verwijderen.

Hieronder de baardolie top 10 van 2017:

1Satan’s Bluff23%
2Darling Nicki15%
3Old Amsterdam10%
4Morning Wood9%
5Pirate’s Pipe9%
6Holy Santa! Who axed the tree?9%
7Summer Storm7%
8FrankinSteijn7%
9Mom’s & Pop’s7%
10Three Wise Men4%

We zullen in het komende jaar nog wel meer gaan bijsturen in ons assortiment. Als je er achterkomt dat een geur niet loopt dan al je toch uiteindelijk de moeilijke keuze moeten maken om afscheid te nemen. Maar 2017 was niet alleen het jaar van afscheid. We hebben nog een nieuwe geur geïntroduceerd. Moby Dick, dit was onze eerste officiele limited edition. En we hebben een bestaande geur (tijdelijk) een nieuwe naam gegeven. Onze ABM Oil (Amature Beard Month Oil – eigenlijk gewoon Satan’s Bluff) was een geintje voor de maand november tijdens de Movember actie. En het ziet er naar uit de we dit gewoon volgend jaar weer gaan doen want dat was best een succes.

Daar we vorige jaar tegen het einde aan 4 nieuwe geuren hebben geïntroduceerd (waarvan er twee in de baardolie top 10 staan Mom’s & Pop’s en Morning Wood) hebben we ook dit jaar meerdere nieuwe producten toegevoegd aan ons assortiment. Sommige zijn probeersels, en sommige hebben we ruim een jaar aan gewerkt.

Satan’s Bluff: Dit is mijn eerste kennismaking met baardolie maar ik ben verkocht. Denk dat ik geen dag zonder meer wil. Ruikt gruwelijk lekker

Nieuwe initiatieven

TV Commercial

We mochten mee doen aan een TV commercial, en zowaar dat mister Dutchbeards met z’n poffertjesporum op de Nederlandsche beeldbuis verscheen. De bakkumse Barbier gebruikt tot op heden nog de commercial als introductie voor zijn website. Hoe gaaf is dat.

Festivals

We hebben onze producten verkocht op het festival Cars and Bands samen met de Barbier Nelis van Zijn Haar Barbershop. Daarnaast hebben we ons suf lopen promoten tijdens Elfia en Castlefest. We hebben genoten tijdens de borrels van de DBMA en we zijn uiteraard weer van de partij geweest bij Zomerfolk, een van onze favoriete festivals. Als afsluiter van 2017 de Kerst Baarderie van de DBMA, die mogen we natuurlijk niet vergeten. Wat een geweldige dag was dat. Bloed, zweet en tranen voor de voorbereiding maar het resultaat was er dan ook naar.

Baardjunkie

We hebben een nieuw merk in de markt gezet. Baardjunkie! Super trots op het logo en de huisstijl, super trots op de producten. Het is een op zich zelf staand merk maar uiteraard powered by Dutchbeards. Kortom dezelfde filosofie, passie en liefde, echter net even een tikje voordeliger door de keuze van bestanddelen en daardoor mikken we met Baardjunkie op een andere markt. Jullie zullen hierover in 2018 zeker meer gaan horen.

Dutchbeards eigen rivellaatje, een beetje vreemd maar wel lekker De groene fee in deze olie ziet kans om mijn neus te blijven verrassen, alsof mijn perceptie constant veranderd onder invloed van de absint. Ik zeg, oordeel zelf. Voor mij in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Nieuwe klanten

2017 heeft ons ook flink wat nieuwe vaste klanten gebracht, en zo ook een aantal nieuwe resellers waar we erg blij mee zijn. Denk dan aan B4Men Barbershop, Coin du Barbier, Glitterbaard.nl, de Bakkumse Barbier, en nog een paar. Kortom 2017 was een topjaar voor een beginnend ondernemer. Gelukkig worden onze producten goed gewaardeerd en beoordeeld, hebben een flinke respons op onze weggeef acties en aanbiedingen. Kortom jullie helpen ons daar waar het kan door te delen en te anticiperen.

Nieuwe producten

Borstels
Kammen
Oilblocks
Beads
Wax
Balm
Baard olie

In 2017 hebben we ons assortiment met borstels en kammen flink uitgebreid, en alles wat we konden voorzien van een mooi laser logo hebben we ook daadwerkelijk voorzien van een mooi laser logo. Hetzelfde kunnen we zeggen over ons assortiment met Oilblocks, eindelijk hebben we de tijd gevonden om alles te graveren, fotograferen en administreren. Kortom ze staan allemaal in de shop.

Maar we hebben hebben ook de beard beads toegevoegd. Een nieuw probeersel waarvan we vinden dat we het niet mochten laten liggen, en al zeg ik het zelf we hebben een paar mooie exemplaren gevonden en vooral ook de wat grotere maten (Die zijn over het algemeen erg lastig te verkrijgen)

En last but certainly not least, onze nieuwe balm en wax, nu alleen nog verkrijgbaar in de geur van Satan’s Bluff maar dat zal zeker veranderen in de nabije toekomst.

Natuurlijk hebben we weer allerlei t-shirt toegevoegd aan onze t-shirt shop. Maar vooral een hele lijn van merchandise voor de DBMA (The Dutch Beard & Moustache Association) Logo’s en dergelijk hebben wij mogen ontwerpen en daarnaast hebben we een plekje in onze winkel aangeboden zodat zij ook op een eenvoudige manier hun producten kunnen verkopen.

Tot slot…

Wil ik ik ook even stilstaan bij het afscheid van mijn moeder. Vlak nadat we Satan’s Bluff hadden gelanceerd besloot zij dat het tijd was. Stiekem neig ik te denken dat zij bijdraagt aan het success van Satan’s Bluff. Veel dingen die we doen en bedenken bij Dutchbeards doen we gedreven door een bepaalde passie en ook door de liefde voor het creatieve. Iets wat mijn moeder altijd geweldig vond. Ze zal altijd in ons hart bij ons blijven en wij zullen altijd met die liefde en passie doorgaan met het bedenken van onze producten. Kortom 2018 beloofd voor ons een mooi jaar te worden en ik hoop dat dat voor iedereen geldt. De beste wensen, gezondheid, liefde en geluk voor jullie allemaal! Bedankt voor 2017!

Geluk, liefde en gezondheid voor iedereen! Dat ook 2018 maar een mooi jaar mag worden! – Bas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *