Twee nieuwe neutrale geurloze Dutchbeards baard oliën

Regelmatig krijg ik de vraag of er ook een baard olie bestaat die geen toevoegingen heeft, of zelfs reukloos is. En dat heeft me aan het denken gezet. Er zijn er wel een paar op de markt en het valt me op dat er steeds meer bij komen, maar tja dat zijn natuurlijk geen Dutchbeards olietjes.

Sommige mannen hebben last van een allergie of hebben een gevoelige huid, en andere mannen vinden het gewoon niet prettig om een luchtje te dragen. En zo zullen er nog wel meer redenen te bedenken zijn. Voor mij in ieder geval voldoende om te gaan experimenteren en mixen. Kortom op zoek naar een recept voor eenCanon PowerShot G16-IMG_3542 baard olie:

  • Die niet ruikt
  • Geschikt is voor de gevoelige huid
  • Gemaakt is met natuurlijke producten
  • Geen overbodige toevoegingen heeft
  • Vrij is van allergenen
  • Maar wel iets speciaals toevoegt.

Na lang zoeken kwam ik erachter dat er helaas weinig informatie te vinden is wat betreft de aanwezige allergenen, natuurlijk is het duidelijk dat noten olie niet geschikt is voor iemand met een noten allergie maar dat is voor mij niet voldoende, ik wil met de volle 100% zekerheid kunnen zeggen dat de olie allergenen-vrij is, en omdat ik op dit moment nog niet zo ver ben laat ik die voorwaarde voor nu even varen.

Wat betreft informatie over hoe oliën op een gevoelige huid reageren is voldoende te vinden. Het weglaten van onnodige toevoegingen heb ik natuurlijk zelf in de hand, evenals het wel of niet toevoegen van een geur. Tja en dan rest natuurlijk het toevoegen van iets speciaals.

Ik heb geruime tijd met krakende hersentjes op de bank gezeten niet wetende wat te doen. En uiteindelijk was het eigenlijk heel erg simpel. Het zou een olie worden die zo licht is dat je zo goed als niet merkt dat je hem in hebt gedaan maar wel met de verzorgende aspecten die je mag verwachten van een goede baard olie. Kortom een lichte olie die goed opgenomen wordt door huid en haar en verzorgende en voedende eigenschappen heeft.

Toen was er eigenlijk al snel een logisch gevolg, een tweede olie , zonder geur, geschikt voor alle huidtypes, maar dan een dikke variant. Een olie die wat vetter is zodat je deze ook kan gebruiken om je baard wat in toom te houden. Door mijn eerdere uitzoekwerk was de samenstelling vlot gevonden gevonden en had ik zowaar een tweede olie.

Canon PowerShot G16-IMG_3563Canon PowerShot G16-IMG_3548

De foto links is de wat dunnere / lichtere variant en de foto rechts is de dikkere variant. Er zit een duidelijk kleurverschil tussen beiden oliën en je merkt ook duidelijk dat de rechter een stuk voller / dikker is. De dikke variant heeft een hele lichte kokosgeur die vrij snel vervliegt, hier kon ik helaas niet aan ontkomen omdat ik de wat vollere kokosolie van Dr. Organic wilde gebruiken en die heeft nu eenmaal een licht kokosgeur.

NEW-etiketten-singel_0000_Layer-13NEW-etiketten-singel_0000_Layer-12

Kortom links “Nature’s Delight” en rechts “Roughneck’s Delight”. Beiden geurloze baard oliën met heerlijke eigenschappen natuurlijk weer gemaakt door Dutchbeards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *