Wat is baard boter?

We hebben sinds kort onze eigen baard boter in het assortiment, iets waar we heel erg trots op zijn want het is een geweldig product met zijn eigen specifieke eigenschappen.

We horen je nu denken. Alweer een nieuw product? We hebben toch al baardbalsem en baard wax. Hebben we nu echt nog een styling product nodig? Daar heb je meteen het eerste grote verschil. Het belangrijkste doel van een baard boter is verzorging en dus niet styling. Nou wil dat niet zeggen dat het helemaal niets toevoegt op het gebied van styling maar dat leggen we verderop uit.

Zoals de meeste van onze trouwe klanten weten zijn wij echte puristen en proberen wij zoveel als mogelijk bij de essentie van het product te blijven.

Zo ken jij boter, maar heb je de van ons al eens geprobeerd?
 • Dus
  • Een baard wax is hard en geeft extra veel hold.
  • Een baard balsem is luchtig en zacht, en geeft weinig to medium hold.
  • Een baard olie heeft geen styling eigenschappen en is verzorgend.
  • Enzovoort….
 • Een baard boter is
  • Boterzacht
  • luchtig
  • Verzorgend
  • Voedend
  • En….. maakt je baard zacht (waardoor het beter te stylen is)
Baard boter is luchtig en zacht

Dus eigenlijk past een baard boter beter tussen de baard oliën dan tussen de balsems en waxen. Maar daar is in onze optiek nog een belangrijkere reden voor. Een goede baard boter bevat namelijk geen wax. En dat is voor veel producenten de grote uitdaging. Een product zonder wax, (of het nou een bijenwas, een sojawas of een andere was is), zal heel snel vloeibaar worden als de omgevingstemperatuur omhoog gaat. En niemand wil dat zijn hele vloer onder smurrie zit als hij een blikje opendraait. Kortom veel producten zullen wax toevoegen aan hun boters. En veel baarden vinden het niet prettig om wax in hun baard te smeren, zeker als deze wat langer wordt. Ze ervaren dan vaak het gevoel dat hun baard vet is en als een blok aan hun kin hangt. Dus als je een product kan gebruiken dat je niet dat gevoel geeft is natuurlijk erg prettig.

onze toekomstige productielijn???

Wij hebben een baard boter gecreeërd die wordt gemaakt op basis van alleen maar, je raadt het al, boters. Shea boter, kokos boter, avocado boter en mango boter. Allemaal producten die een verzorgende en voedende werking hebben voor je baard. En als bonus maken ze je baard ook nog eens super zacht. Omdat je baard zachter wordt zal je vooral bij de wat langere baard ervaren dat deze beter, soepeler, valt. Daardoor is de noodzaak van een stylingsproduct vaak overbodig. Even een kam of borstel door je baard is dan veelal voldoende.

En om niet te vergeten; wij hebben onze baard boter getest tijdens de warme zomer van 2020 en zelfs bij temperaturen boven de 27 graden bleef deze solide. Het is niet de bedoeling dat je het product in de volle zon legt of bewaard in de kokend hete auto, want dat overleeft geen enkel product. Maar met een smeltpunt dat ruim boven de gemiddelde kamertemperatuur ligt zijn wij meer dan tevreden. En dat zonder de toevoeging van wax.

Omdat we geen wax in onze baard boter stoppen moeten we andere concentraties wat verhogen. Dit heeft tot gevolg dat als je boter sterk afkoelt (bijvoorbeeld in de winter tijdens het transport naar jouw huis) dat deze kan kristalliseren. Hierdoor voel je kleine korreltjes tussen je vingers als je de baard boter uit het blikje haalt. Dit betekent niet dat je baard boter niet meer goed is, of van slechte kwaliteit. Dit betekent alleen maar dat je product te koel vervoert is. Zodra je de boter tussen je handen warm wrijft verdwijnen deze kristallen en is hij weer boterzacht en klaar om in je baard te smeren.

Kortom ben je opzoek naar een product dat je baard zacht maakt. Verzorgend en voedend werkt! En waardoor je ook nog een lekker gaat ruiken! Probeer dan vooral eens een wax vrije baard boter van Dutchbeards.

Wil je meer lezen over balsem en wax kijk dan eens bij dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.