Wat is de beste baardolie?

de beste baardolie

Wat is de beste baardolie? Deze vraag krijgen we verschrikkelijk vaak te horen. En welk ander antwoord dan “elke baardolie van Dutchbeards” kan ik je dan geven. Die zijn namelijk allemaal goed!

Alle gekheid op een stokje. Natuurlijk vinden wij dat wij de beste baardolie maken die er is, echter beseffen wij natuurlijk ook dat het niet zo eenvoudig is.

Verschillende basisoliën

de beste baardolie

Veel mensen beseffen niet wat de sleutel tot succes is voor de beste baardolie. Een baard olie is voor 70% voor de verzorging en voeding van je huid en 25% is voor de verzorging en voeding van je baardharen. De overig 5% is de geur. Veel mannen (en ook vrouwen) kiezen een baardolie op basis van de geur en daarmee pak je dus maar 5% van de functie.

Wil jij de beste baardolie voor jou hebben dan moet je dus gaan kijken wat deze olie doet met je huid en haar. En dan is het natuurlijk mooi meegenomen dat hij ook nog lekker ruikt ook. Wij hanteren een aantal verschillende basisformules voor onze baardoliën. Door de jaren heen hebben wij geleerd dat men vooral op zoek is naar een dikke, een dunne of een gemiddelde consistentie. En daarom hebben wij jaren geleden al ons hele assortiment daar op aangepast.

De samenstelling van de drie verschillende basisformules hebben bij ons allemaal dezelfde mate van verzorging en voeding. Dus daar kan je bij Dutchbeards eigenlijk nooit verkeerd zitten.

Het verschil zit hem in de prijs (kosten)

Over het algemeen weet de baarddrager dat arganolie een goede en mooie olie is. Jojoba olie is nog zo’n voorbeeld, ook dit is een erg prettige een goede olie. Veel producenten zullen dan ook arganolie verwerken in hun formule. Echter wat je vaak zal zien is dat deze vrij aan het einde op het etiket staan. Hoe verder aan het einde een ingrediënt op het etiket staat hoe minder er in zit. (de cosmetica wet schrijft voor dat je in de volgorde van hoeveelheid de INCI namen op het etiket moet vermelden). Dus als je “Argania Spinosa Kernel Oil” ziet staan moet je maar eens kijken hoeveel ingrediënten er nog daarvoor vermeld worden op het etiket.

Wellicht vraag je je af hoezo dat belangrijk is; Het scheelt nogal of je 1% argan verwerkt in je formule of 25%. En dat zit hem vooral in de kosten. Argan is gemiddeld 3x zo duur als bijvoorbeeld saffloerolie (distelolie). De goedkopere oliën zoals saffloer, zonnebloem of sesamolie zie je steeds vaker tussen de ingrediënten staan. En daarmee bespaard een producent dus al snel een factor 3 op zijn grondstoffen. Leuk voor de verkoopprijs maar minder leuk voor de verzorgende en voedende aspecten waarvoor je eigenlijk je baardolie zou moeten aanschaffen.

En de etherische oliën dan?

Deze moeten we niet vergeten. Want naast dat ze de geur maken voor je baardolie hebben sommige van hen ook positieve (en soms ook negatieve) effecten voor je huid en haar. Echter besef dat een gemiddelde baardolie meestal maar rond de 1% van deze etherische oliën bevat, je begrijpt dan waarschijnlijk ook zelf wel dat de basisolie een veel grotere invloed heeft. Ook bij etherische oliën zien we grote prijsverschillen. Veelal nog veel extremer dan bij de basisolie. Ik heb flesjes van 5 euro staan en flesjes in dezelfde hoeveelheid van €500,-. Zolang je beseft dat deze oliën vooral een geurfunctie hebben zijn we weer terug bij het begin en is de beste baardolie vooral afhankelijk van de basisoliën.

Maar wat is dan de beste baardolie?

Hadden we al gezegd alle baardoliën van Dutchbeards? De beste baardolie voor jou is de baardolie die jouw huid en baardharen het beste verzorgt. Kortom een olie die baardjeuk en huidschilfers tegen gaat. Een olie waar je baardharen zacht en soepel van worden. Een olie waar je niet hele handen vol van hoeft te gebruiken. Kortom een olie die past bij jou en ook belangrijk, die past bij jouw budget.

We hebben hieronder een drietal oliën geselecteerd die verschillen qua dikte. De Urban Buddha is gemaakt met de dunnere oliën. De Old Souls heeft een gemiddelde dikte en de Satan’s Bluff is een van de dikkere oliën. Kortom zoals hierboven beschreven hebben we voor elk wat wils.

Natuurlijk moet de beste baardolie ook lekker ruiken maar ook daar hebben wij met 25 verschillende varianten een ruime keus waarin je zeker zou moeten slagen.

Wat is dan een slechte baardolie?

Ik heb lang getwijfeld of ik deze vraag zou moeten beantwoorden. En ik denkt dat ik er kort over kan zijn. Een producent die zijn olie moet verkopen met kreten als “bevorderd de baardgroei” of “hersteld beschadigd haar”, daar zou ik persoonlijk verre van blijven. Evenals producenten die grootverpakkingen verkopen, dit zijn veelal goedkope producties uit landen buiten de EU en deze kunnen niet de veiligheid garanderen. Zo ook producten waar niet alle informatie op het etiket vermeld staat of waar een adres op het etiket ontbreekt zijn vaak louche partijen die ik niet op mijn huid zou smeren. En verder is het gewoon lekker aan jou.

Gewoon dat kopen waar jij je lekker bij voelt. Gewoon lekker zoeken op google en je gezonde verstand gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *