We are back in business!

Eerst het slechte nieuws…

Zo goed als alle producten zijn weer leverbaar! Maar om meteen maar met de deur in huis te vallen. De volgende geuren hebben we (vooralsnog) niet kunnen behouden;

  • The Green Fairy
  • Devil’s Cut
  • Angel’s Share
  • Moby Dick

Deze geuren mogen we momenteel niet produceren omdat één van onze leveranciers niet meewerkt en we daardoor de benodigde ingrediënten niet meer mogen gebruiken. Het is dus niet zo dat we ‘verkeerde’ ingrediënten gebruiken, maar we krijgen de documentatie niet rond. En helaas is het niet zo makkelijk om dezelfde ingrediënten te vinden bij een andere leverancier. Echter, we zijn druk doende met onze cosmetisch chemicus om een andere oplossing te vinden en tegelijkertijd (iets wat ik nog veel gaver vind) zijn we druk bezig met het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om onze eigen ingrediënten te laten maken. Door alles wat de afgelopen maanden is gebeurd hebben we met bepaalde leveranciers een hele goede band opgebouwd en dit opent allemaal nieuwe mogelijkheden. In één woord; SUPER VET GAAF SPANNEND (okay dat zijn vier woorden).

Het goede nieuws…

Alle overige geuren zijn dus helemaal op orde en ook weer leverbaar! Alle documentatie is op orde en we zijn druk bezig met de cosmetisch chemicus om ook in de toekomst het een en ander makkelijker te maken. Registratie in de EU is geregeld. Onze etiketten zijn vernieuwd en goed bevonden (kijk hier voor meer uitleg). Onze productverpakkingen zijn gekeurd, gecertificeerd en dus ook helemaal in orde. Kortom alles is geregeld zoals gevraagd door de Nederlandse wet. Maar we zijn een stapje verder gegaan. We voldoen ook aan de Belgische wetgeving, en andere EU landen. Kortom we mogen met een gerust hart zeggen dat we door heel Europa mogen verkopen. Iets wat we dan ook doen.

Nieuwe werkruimte

We hebben (officieel per 1 februari) een nieuwe werkruimte. We hebben onze intrek genomen in het kantoor van Mijnbaard.nl en kunnen daar volgens GMP (Good Manufacturing Practice) produceren. We verwachten binnen nu en twee weken ons GMP certificaat te ontvangen (assessment heeft al plaatsgevonden) en dan kunnen we ook aan de NVWA (De Nederlandse Voedsel en Waren Authoriteit) laten zien dat wij alles volgens het boekje doen. Ik heb al gebruik gemaakt van de ruimte en mede door nieuwe apparatuur en instrumenten en door een goede indeling (workflow) is het een heerlijke ruimte om te werken. Daarnaast is het erg gezellig om met de mannen van Mijnbaard.nl samen te werken en ik wil hen dan ook in het bijzonder bedanken dat ze altijd het vertrouwen hebben gehad in ons merk en onze producten. En bovenal dat ze hebben meegedacht en ons deze ruimte hebben aangeboden. Deze samenwerking gaat zeker in de toekomst nog meer moois brengen.

Nieuwe instrumenten

Door het meedenken van onze klanten worden we altijd weer wijzer. Zo ook een specifiek klant die ons heeft gewezen op een geweldige weegschaal. Met behulp van dit precisie instrument kunnen we nog nauwkeuriger en vooral sneller onze formules mengen. Dit komt ten goede van onze productie snelheid (en daarmee dus ook weer mijn vrije tijd). Onze overige instrumenten staan nu op de juiste manier opgesteld waardoor we ook weer vlotter kunnen werken. Waarschijnlijk gaan we nog investeren in een vulmachine maar dat is nog wel een beetje toekomstmuziek op dit moment.

Hoe nu verder…

We zitten zoals altijd vol met ideeën en we gaan dan ook zeker niet stil zitten. We gaan ons best doen om de geuren die nu nog niet verkocht kunnen worden weer terug op de markt te krijgen. We gaan onze afzetmarkt verder uitbreiden, en we gaan vooral door om met heel veel plezier en passie geweldige producten te maken. We blijven leuke acties een aanbiedingen verzinnen, vooral ook omdat we hierdoor heel veel interactie met jullie onze klanten hebben (en daar worden we blij van) En we zijn bezig met het ontwikkelen van een leuke, leerzame, en beetje ondeugende workshop. Maar daarover later meer….

Bedankt!

Iedereen die ons heeft geholpen, die ons heeft bijgestaan, die is komen testen, die ons van ‘goede’ adviezen heeft voorzien, die ons een hart onder de riem heeft gestoken waar dat nodig was, die vertrouwen is ons is blijven houden, die ons op wat voor een manier dan ook heeft gesteund. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *