Allergie informatie

Zelfs in natuurlijke producten vind je allergenen en als je last hebt van een allergie wil je dus graag weten wat er in een product zit. Wij zijn wettelijk verplicht om deze allergenen te vermelden op het etiket van onze producten. Welke allergenen dat zijn is wettelijk vastgelegd. Momenteel zijn dan 26 allergenen (deze lijst wordt in de toekomst uitgebreid naar 80 allergenen).

Echter deze lijst vermeldt niet de allergenen zoals de meeste mensen deze kennen. Denk dan bijvoorbeeld aan gluten, noten of pinda’s. Wij vinden het belangrijk dat we jullie wel op de hoogte brengen mochten deze allergenen in onze producten zitten. Daarom vermelden wij bij al onze producten de basisoliën die we gebruiken en welke allergenen er mogelijk in het product verwerkt zijn. Wij kunnen echter niet garanderen dat onze producten geheel allergeen vrij zijn. Wij krijgen deze garantie niet van onze leveranciers. Op het plaatje aan de rechterkant zie je een voorbeeld van deze informatie (klik op het plaatje voor een grotere versie). Je kan dit vinden op het tabblad onder aan de productbeschrijving onder het kopje extra informatie.

We gebruiken veelvuldig amandelolie in onze producten. Indien je een noten allergie hebt dien je dus extra alert te zijn.

Sommige etherische oliën worden aangelengd met een basisolie door de producent, voor ons is het niet altijd bekend welke basis hiervoor is gebruikt.

Indien je een allergische reactie krijgt stop dan onmiddellijk met het gebruik (was de huid met water en zeep) en raadpleeg een arts. Helaas weten wij maar al te goed hoe heftig zo iets kan zijn. We een kind hebben met een zware noten allergie. Indien je vragen hebt over mogelijke allergenen neem dan gerust contact met ons op. We zullen je zover als mogelijk proberen te helpen.