Baardblog van een oliebaron (16)

Het is al weer even geleden sinds ik een blogpost heb geplaatst, dus nu ik heel even tijd heb toch maar weer een keer achter de laptop gaan zitten.

Ik loop al jaren met het idee in mijn hoofd om baardolie te maken die niet een specifieke ‘baardolie’ geur heeft. Nu hebben wij natuurlijk al een hoop geuren die breken met de traditionele invulling van hoe een baardolie moet ruiken. En daar zijn we ook zeker erg succesvol mee. Echter het blijft kriebelen in mijn hoofd dat ik toch nog iets anders wil, nog een stapje verder.

Verder lezen Baardblog van een oliebaron (16)

Product Wijzigingen ’23/’24

Een aantal van onze producten worden aangepast. Sommige wijzigen zijn gebaseerd op onze eigen wensen, en sommige wijzigingen zijn noodzakelijk ivm wetswijzigingen en/of leveranciers die niet meer kunnen/willen leveren.

De wijzigingen die wij zelf graag wilde doorvoeren hadden te maken met het gegeven dat sommige van onze baardoliën stollen bij lage temperaturen. We hebben nu voor deze producten de basis formule aangepast zodat dit niet meer zal gebeuren. Voor sommige balsems hebben we daar ook dezelfde wijziging doorgevoerd om de producten consistent te houden.

Verder lezen Product Wijzigingen ’23/’24

Baardblog van een oliebaron (15) Smell like a viking! (2)

We zijn weer terug van een geweldige vakantie door Scandinavië. Bijna 3 weken rijden door Denemarken, Zweden en Noorwegen. Familie, nieuwe indrukken, cultuur, natuur en nog heel veel meer. Maar ook een zoektocht naar een nieuwe geur voor onze baardolie. Een echte viking geur, maar dan wel eentje zonder de standaard clichés zoals houtgeuren, mede en ga zo maar door. Ik kan je zeggen dat dit na een tijdje zoeken toch verdraaide lastig blijkt. Waarom is dit lastig?

Verder lezen Baardblog van een oliebaron (15) Smell like a viking! (2)

Wat is de beste baardolie?

de beste baardolie

Wat is de beste baardolie? Deze vraag krijgen we verschrikkelijk vaak te horen. En welk ander antwoord dan “elke baardolie van Dutchbeards” kan ik je dan geven. Die zijn namelijk allemaal goed!

Alle gekheid op een stokje. Natuurlijk vinden wij dat wij de beste baardolie maken die er is, echter beseffen wij natuurlijk ook dat het niet zo eenvoudig is.

Verder lezen Wat is de beste baardolie?

Baardblog van een oliebaron (13)

The Struggle

We zijn al maanden bezig om onze shampoo te repareren. Hoezo, is ie stuk dan zie ik je nu denken…. Ja onze shampoo is stuk. Dit is een technische term uit de cosmetica wereld en betekent niets meer dan dat het product uit elkaar valt. Nu weet ik uit ervaring dat er nog steeds een hoop mensen denken waar heeft hij het over.

Verder lezen Baardblog van een oliebaron (13)

Baardblog van een oliebaron (12)

Niets is te gek als je baardolie maakt

Je maakt nogal wat mee als baardolie producerende oliebaron. Ik blijf me telkens weer verbazen over de vragen of verzoeken die ik krijg. Over de mensen die ik onverwachts op mijn pad blijf tegenkomen. En bovenal hoe al deze mensen, vragen en verzoeken bij mij terecht komen. Natuurlijk, sommige zoek ik bewust danwel onbewust op, echter er blijven er meer dan genoeg over die ik nooit heb zien aankomen…

Verder lezen Baardblog van een oliebaron (12)

Baardblog van een oliebaron (11)

Vreemd gaan en je barbier belazeren…

Terwijl ik begin met het schrijven van deze blog post weet ik dat ik deze week vreemd zal gaan. Ik ga mijn barbier belazeren. Nu is het in mijn vak sowieso al verdraaide lastig om een barbier trouw te blijven omdat naast het gegeven dat ze mijn barbier zijn, ze vaak ook nog eens een klant van mij zijn. Dus tja wie moet er nou trouw zijn aan wie?

Verder lezen Baardblog van een oliebaron (11)