Baardblog van een oliebaron (16)

Het is al weer even geleden sinds ik een blogpost heb geplaatst, dus nu ik heel even tijd heb toch maar weer een keer achter de laptop gaan zitten.

Ik loop al jaren met het idee in mijn hoofd om baardolie te maken die niet een specifieke ‘baardolie’ geur heeft.

Nu hebben wij natuurlijk al een hoop geuren die breken met de traditionele invulling van hoe een baardolie moet ruiken. En daar zijn we ook zeker erg succesvol mee. Echter het blijft kriebelen in mijn hoofd dat ik toch nog iets anders wil, nog een stapje verder.

Traditionele klassieke geuren

Dan denk ik vooral aan geuren die meer neigen naar de traditionele aftershave en of eau de toilette geuren. Nou zou ik er voor kunnen kiezen om gewoon heel ordinair een succesvolle geur te kopiëren. Iets wat in mijn wereld zelfs heel makkelijk te doen is, omdat parfum geuren niet beschermd zijn, (dat is tevens de reden waarom iedereen altijd zo geheimzinnig doet over zijn formules). Echter zo opereren we niet. Wij doen niet aan goedkope kopieën.

Uiteraard kijken we natuurlijk wel naar succesvolle geuren om te leren waarom deze zo succesvol zijn, maar dan meer met het idee dat we daar elementen uit kunnen gebruiken die we dan verder uitwerken en daarmee hopen te verbeteren.

400+ geurstoffen in de kast

En daar ga ik dan weer. Het mooie proces van geuren creëren (volg vooral een keer onze workshop). Sinds wij een nieuwe leverancier hebben, beschikken we over een nog uitgebreider assortiment aan geuren. En als geuren niet beschikbaar zijn…. dan laten we ze gewoon maken, (klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, echter dat maakt het niet minder leuk).

Granaatappel, kardemon, lelie, limoen, thijm, wierook, appel, pruim, oudh, sandelhout, bourbon, cederhout, zest, roze peper, geranium, ambergris, eikenmos, patchouli, roos, meloen, ylang-ylang, jeneverbes, anjer, nootmuskaat, tonka, salie, amber, lavendel, olibanum, musk, buddha hout, etc……. Ik kan de lijst nog veel langer maken. De hier genoemde geuren zijn allemaal geuren waar ik mee aan het spelen ben. Juist ja, lekker spelen met geuren. Maar er zijn zo veel verschillende combinaties mogelijk. Het is altijd weer een uitdagend process.

Nieuwe geuren op komst

Op dit moment heb ik een selectie gemaakt van 20/30 geuren waar ik mee wil starten. Verschillende geuren die ik als basis wil gebruiken om verder op uit te bouwen. Met de 400 andere geuren die ik momenteel tot mijn beschikking heb in mijn geuren kast betekent dat dus dat ik tot vele combinaties kan komen.

Ik doe geen harde beloftes, want mijn creatieve proces kent geen planningen of milestones of ander administratief geprevel, maar ik werk dus weer aan nieuwe geuren. Hoewel onze laatste creatie (de VATO LOCO) erg succesvol is gebleken, blijft het dus altijd jeuken, en blijft de drang om te creëren altijd bestaan.

We houden jullie uiteraard op de hoogte.


Wie is de oliebaron?
Bas, bouwjaar 1971. Als producent van baardolie en andere baardverzorgingsproducten ben ik continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en zoek ik de randen op van mijn creativiteit. Dit doe ik met veel passie en vooral ook met heel veel plezier. Elke keer je grenzen verleggen, laverend tussen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cosmetica wetgeving en richtlijnen van de EU. Blijven vernieuwen en verbazen. Dit vraagt erg veel van je creativiteit en zorgt ervoor dan mijn hersens af en toe flink in de kreukels liggen. Dit heeft me doen besluiten om dit met jullie bij tijd en wijlen te delen via mijn blog. Zodat jullie een kijkje in de keuken hebben en begrijpen waar alle nonsens vandaan komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *