Baardolie top 10 van 2023

Wat werd door jullie gezien als onze beste baardolie van 2023?

Dat is natuurlijk elk jaar weer de belangrijkste vraag voor ons. Hieronder een overzicht van onze Dutchbeards baardolie top 10

Dutchbeards Baardolie top 10 – 2023

1Satan’s Bluff20%
2Vato Loco8%
3Old Souls7%
4Darling Nicki6%
5Pirate’s Pipe5%
6Driftwood5%
7Old Harbour4%
8Holy Santa! Who axed the tree?4%
9Morning Wood4%
10Urban Buddha4%

Zoals elk jaar is het niet verrassend om te zien dat de Satan’s Bluff baardolie wederom bovenaan staat. Dit is sinds de introductie toch altijd al onze top geur geweest en gebleven. We zien wel dat hij wat afneemt qua percentage maar dat komt vooral omdat we ons aanbod uitgebreidt hebben.

In de top 3 zien we wel een bijzondere verschuiving en ik kan je melden dat we daar erg blij mee zijn. Onze nieuwste geur, de Vato Loco stijgt met stip naar positie twee, en één van mijn persoonlijke favorieten de Old Souls staat dit jaar ook voor het eerst in de top 3.

De Darling Nicki volgt daarop, en is volgens velen nog steeds de ‘Women’s Favorite’. De rest van de lijst laat een paar oude vertrouwde geuren zien die elk jaar weer terug komen.

Hoe verder in 2024

Gezien het enorme succes van de Vato Loco weten we zeker dat we de juiste weg zijn ingeslagen. De meeste baardolie geuren die je namelijk tegenkomt zijn typische, tja hoe zal ik zeggen, ‘baardolie geuren’. Met de Vato Loco zijn we meer de richting ingeslagen van een echte parfum geur. De filosofie daarachter is dat veel mannen een echte Eau de Toilette of aftershave geur gewend zijn uit hun baardloze tijdperk. Met de Vato Loco hebben we dus de stap genomen in die richting. En dat werkt dus.

Daarom zijn we al een tijdje bezig met 3 nieuwe geuren die deze filosofie volgen. Drie nieuwe geuren die net even een stapje verder gaan dan de standaard baardolie.

Product wijzigingen/verbeteringen

We hebben in 2023 een start gemaakt om een flink aantal producten te verbeteren. Dit is een verzameling van verschillende verbeteringen welke kunnen verschillen per product. Denk dan aan het volgende:

  • Bij sommige baardoliën, met als basis kokos olie, hebben we de kokos olie vervangen door avocado olie. Hierdoor zullen deze oliën niet meer stollen bij lagere temperaturen
  • We hebben er voor gekozen om afscheid te nemen van een tweetal leveranciers omdat deze niet meer leveren conform de kwaliteit die wij verwachten. Deze zijn vervangen door een nieuwe leverancier die ook in staat is om ons beter te serveren op andere vlakken.
  • We hebben een aantal producten terug kunnen brengen naar de oude formule door wijzigingen in de wetgeving waardoor wij weer de producten kunnen leveren zoals ze ooit bedoeld waren.

Ingrijpende wetswijzigingen

We zijn ons alvast aan het voorbereiden voor de grote wetswijzigingen die we de komende 5 jaar voor onze kiezen gaan krijgen. Deze wetswijzigingen zullen de cosmetica markt flink door elkaar schudden. Daarom dat wij liever goed voorbereid willen zijn. Dit vergt heel veel uitzoekwerk en mogelijke veranderingen in onze producten. Dit zijn de soort veranderingen die we het liefst willen voorkomen. Dus we zullen moeten afwachten wat de tijd ons zal leren.

Shampoo

Al een paar jaar is dit in het jaaroverzicht een terugkerend item. Eerst het slechte nieuws….. We hebben besloten om na 3 jaar onze quest op te geven naar een nieuwe formule van de Satan’s Bluff shampoo. Drie jaar van eeuwig testen en uitproberen vind ik persoonlijk wel genoeg. We kunnen in ieder geval niet zeggen dat we het niet geprobeerd hebben.

Nu het goede nieuws… We hebben twee shampoo formules klaar staan om naar de chemicus te sturen voor de noodzakelijke controles. En dat gaan we ook zeker doen in het nieuwe jaar. Dus zoals het er nu naar uit ziet hebben we in 2024 een nieuwe Mom’s & Pop’s shampoo en een Old Souls shampoo.

Kortom….

We hebben nog genoeg te doen het komende jaar en we kijken ernaaruit. We beleven er nog steeds heel veel lol aan om jullie te blijven verbazen met onze creaties en er voor te zorgen dat jullie trots zijn op jullie baarden en deze met de beste producten blijven verzorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *