4 nieuwe geuren bij Dutchbeards

Baardolie maar dan nog lekkerder

We hebben het weer voor elkaar! We hebben 4 nieuwe geuren gecreëerd en deze gecombineerd met onze beproefde en zeer gewaardeerde basisolie samenstellingen die wij daar het beste bij vonden passen. De een wat dikker, de ander juist wat dunner en natuurlijk er tussen in. Kortom we hebben weer vier nieuwe geweldige baardoliën.

Jaren onderzoek

Een aantal jaren geleden hadden we bedacht om gebruik te maken van het hout een 70 jaar oud single malt whisky vat en een 50 jaar oud dark rum vat om daar de whisky en de rum geur uit het hout te halen en dat in een baardolie te stoppen. Dit was ons ook gelukt echter ivm de cosmeticawetgeving was het niet mogelijk om dit concept door te zetten. En daarom moesten we stoppen met deze populaire oliën.

De filosofie erachter…

Veel baardoliën hebben vaak een typische ‘baardolie geur’. Op zich niet zo raar omdat veel mannen dezelfde smaak hebben en het vaak zoeken in de hoek van houtgeuren en musk. Of ook wel de basis noten. Echter er zijn ook veel mannen die voordat zij een baard kregen gewend waren aan scheren. En toen aftershave, eau de toilette of parfum gebruikten. Deze producten zijn vaak heel anders qua geur. Wij hebben geprobeerd om juist deze geuren te benaderen en daarmee een nieuwe markt te openen. Dit hebben we natuurlijk al gedaan met de VATO LOCO. Echter we hebben deze filosofie nog verder doorgevoerd met de 4 nieuwe geuren. Dus met trots presenteren we (opnieuw) de volgende vier geuren…

Angel’s Share

Een geur op basis van whisky en hout. Net zoals in de vorige versie is de geur van whisky op de achtergrond licht aanwezig en tegelijkertijd heel complex. Het warme en zwoele van tonkabonen in combinatie met de zachte houttonen van buddha wood en sandelhout zijn een perfecte match. Om het geheel wat voller te maken hebben we amber gebruikt. De lavendel geeft het geheel een referentie naar de Schotse weide. Omdat we geen echte whiskey mogen gebruiken hebben we met bergamot, peper, hars, wierook, musk, cederhout en nog veel meer natuurlijke geurvtonen het karakter van een mooie volle whiskey geëvenaard. Patchouli hart en Haïtiaanse vetiver geven het geheel een aards karakter.

Devil’s Cut

De zoete en diepe tonen van tonkabonen en oudh, gecombineerd met het ruige van leer en rook. Om het geheel nog wat voller te maken hebben we gekozen voor een romige vanille toon en nog een beetje extra hout in de vorm van sandelhout. Omdat rum in vele smaken en geuren komt was dat voor ons een vrijbrief om de mooiste combinatie hierin te vinden. We zijn begonnen met roze peper, tijm, wierook en kardemom. Om het pallet wat frisser te maken zijn we teruggevallen op limoen en citroen. Ook het fruitige van appel, framboos en pruim zal je soms gewaar worden. Om de ervaring van het oude rumvat op te roepen gebruikte we een aantal verschillende houtsoorten. Cederhout, guaiac hout, mahonie en jeneverbes, deze combinatie is in onze optiek de ideale combinatie om dit te bewerkstelligen. Tabak, amber en muskus tillen het geheel naar een hoger niveau. Omdat we niet konden terugvallen op echte rum (of whiskey) hebben we ervoor gekozen om de geur daarvan te benaderen met behulp van jasmijn en heliotroop. Vanille bourbon maakt het geheel af en zorgt ervoor dat je in de verte een vleugje rum of zelfs whiskey zal ervaren. Kortom een erg complexe geur die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Bottled Genie

De basis voor deze geur is het houtachtige van sandelhout opgefrist met de citrustonen van citroengras, grapefruit en sinaasappel. Cederhout verpakt de citrusgeuren waardoor het scherpe randje ervan af is. Om de geur verder te verrijken gebruiken we geranium, patchouli en vetiver. De geur heeft zijn mannelijke karakter van de rijke tonen van ambergris, eikenmos en benzoë. De geest in de fles zou niet bestaan zonder de vertellingen van 1001 nacht. We konden het dan ook niet nalaten om deze geur een oosterse richting in te sturen. Mirre, gember, kaneel en kruidnagel doen precies waar we op gehoopt hadden. Deze kruiden geven de geur het oosterse karakter dat wij zo mooi vinden passen hij de sfeer die we wilde creëren. Karwijzaad en vanille maken het geheel af door er een wat warmer en voller aroma aan te geven. Laat de geest uit de fles en laat jezelf verleiden door de heerlijke aroma’s die daarbij vrijkomen.

Black Dragon

De zwarte draak, warm en mysterieus, aards. Je kan daar echt van alles bij bedenken. We beginnen daarom met de aardse, kruidige tonen van cannabis gecombineerd met de zachte tonen van muskis en kasjmier. Oudh, één van onze favoriete geuren, combineert perfect met de geur van saffraan. Deze mix hebben we ingepakt in een andere favoriet van ons, sandelhout. Maar dan wel de klassieke pure vorm en niet de moderne scherpe variant. Oudh, ook wel agarhout genoemd, combineert perfect met cederhout, olibanum en heel verrassend met iris. Om nu niet meteen helemaal ondergedompeld te worden in alleen maar warme basisnoten voegen we ook nog wat extra top- en hartnoten toe in de vorm van den, laurier, bergamot en tabaksblad. Een echte mannengeur maak je af met een vleugje leer. Deze keer wijken we af van onze standaard en hebben we gekozen voor de typische geur van suède afgetopt met een vleugje geranium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *